A blog

Posted on november 19, 2014

 

_MG_0597_1.jpg

Hogy miért lételemünk a főzés? Mert muszáj enni valamit?

Igen, de nem csak ezért.

Mert imádjuk, hogy végre alkothatunk valami igazit, valami kézzelfoghatót?

Ezért is.

Mert rajongunk az ízekért, legyen az a jól ismert gyerekkori, vagy akár teljesen új, és mert szemérmetlenül szeretünk enni?

Ez is része az igazságnak. De amiért igazán szeretünk főzni, az azok az emberek, akiket szeretünk. Mert szeretve lenni és etetve lenni elválaszthatatlan számunkra. Főzünk a családunknak, főzünk a barátainknak, étellel békítjük meg a másikat, és ha valami jó történik, az tökéletes alkalom arra, hogy együnk valamit. És itt szeretnénk megmutatni, hogy mi hogyan tesszük ezt.

Lehet azon vitatkozni, hogy létezik-e roma gasztronómia, de azt gondoljuk, hogy nem érdemes. Aki valaha is ízlelte az pontosan tudja, hogy habár néhány kivétellel ugyanazokról az ételekről beszélünk, mint amit mindenki ismer, mégis minden más. Ezt a másságot próbáljuk mi ketten megmutatni és újjáértelmezni úgy, hogy közben mindezt a lehető legszabadabban tesszük. Úgy gondoljuk, hogy mint ahogy a többségi, magyar gasztronómiának is meg kell újulnia és reagálnia kell az újonnan jött igényekre azt a roma gasztronómiának is meg kell tennie, mert vagy megteszi, vagy eltűnik és összeolvad azzal, ami körülveszi. A hagyományos roma konyhaművészet jegyében főzünk tehát, de a hagyományos ételeken túl szeretnénk megmutatni, hogy mindent lehet egészségesebben és fenntartható módon, sőt gyakran más nemzetek ételei is helyet kaphatnak az igazi cigány ételek között.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr556650851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása